Een Informatiesheet Bewerken

Hoe een informatiesheet te bewerken

Je kunt informatiesheets die je op The Rehab Lab vindt, aanpassen voordat je je handouts print, opslaat of e-mailt naar je cliënten. Volg deze eenvoudige stappen om een informatiesheet te bewerken:

1. Log in op The Rehab Lab

Ga naar het inlogscherm van The Rehab Lab en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op het inlogscherm. Zodra je bent ingelogd, laadt The Rehab Lab het oefeningzoekscherm.

Klik nu op het tabblad INFORMATIEBLADEN bovenaan het scherm (tussen de tabbladen OEFENINGEN en PROGRAMMA'S). Dit zal het INFO SHEET ZOEK SCHERM weergeven.

The Rehab Lab informatiesheet zoekscherm

2. Zoek een informatiesheet om te bewerken

Gebruik het informatiezoekscherm om een informatiesheet te vinden die je wilt bewerken. Zodra je de gewenste informatiesheet hebt gevonden, voeg je deze toe aan de programmabeschrijvingkolom.

Om de gewenste informatiesheet toe te voegen aan de programmabeschrijvingkolom, klik je op de groene knop INFO SHEET AAN PROGRAMMA TOEVOEGEN (het groene plus (+) pictogram in de ACTIES kolom), of, op een desktopcomputer, sleep je de tabelrij eenvoudig naar de PROGRAMMACONTENTKOLOM aan de rechterkant van het scherm (om het item in de kolom te laten vallen, laat je de muisknop los wanneer de PROGRAMMACONTENTKOLOM van kleur verandert naar groen).

Je zoekresultaten worden weergegeven in de tabel

Nu je informatiesheet in de programmabeschrijvingkolom is verschenen, kan deze worden bewerkt.

Voeg een informatiesheet toe aan je programma

Klik hier om onze how-to-gids te bekijken die het zoeken naar informatiesheets in meer detail uitlegt.

3. Bewerk je informatiesheet

Om je informatiesheet te bewerken, klik je op de blauwe knop ITEM BEWERKEN op de itemtegel in de PROGRAMMACONTENTKOLOM (dit is het blauwe potloodpictogram).

Titel van programma-inhoud

Dit opent het venster INFORMATIESHEET BEWERKEN waar je de titel, ondertitel en alle vier tekstblokken naar wens kunt wijzigen.

Het venster Informatiesheet Bewerken

Je kunt ook de illustratie van de informatiesheet vervangen door je eigen afbeelding. Om dit te doen, klik je op de blauwe knop NIEUWE AFBEELDING UPLOADEN onder de afbeeldingvoorbeeld aan de linkerkant van het venster. Dit opent het bestandsbrowservenster van je computer waar je de afbeelding kunt zoeken en selecteren die je wilt uploaden om de huidige illustratie van de informatiesheet te vervangen.

Opmerking: Als je een iPad gebruikt, zal het klikken op de knop NIEUWE AFBEELDING UPLOADEN je vragen om een afbeelding uit je filmrol te selecteren of een foto te maken met je iPad.

De knop Nieuwe Afbeelding Uploaden

Zodra je de afbeelding hebt geselecteerd (of een foto hebt gemaakt), verschijnt het venster AFBEELDING BIJSNIJDEN. Je kunt dit venster gebruiken om de afbeelding bij te snijden naar de juiste grootte voor je informatiesheet.

Je afbeelding wordt bijgesneden tot het gebied dat wordt weergegeven binnen de blauwe rechthoek: het bijsnijgebied. Gebruik de plus (+) en min (-) knoppen onder de afbeeldingvoorbeeld om in of uit te zoomen. Je kunt ook het muiswiel of de schermknijpfunctie op een iPad gebruiken om in of uit te zoomen.

Je afbeelding bijsnijden

Je kunt de kleine blauwe vierkanten in elke hoek en aan elke zijde van het bijsnijgebied gebruiken om de grootte te vergroten of te verkleinen. Je kunt het bijsnijgebied ook door het venster slepen. Het vervaagde deel van de afbeelding buiten het bijsnijgebied wordt uit de afbeelding bijgesneden.

Sleep de bijsnijhandvatten

Als je tevreden bent met het bijsnijden van je afbeelding, klik je op de blauwe knop AFBEELDING BIJSNIJDEN rechtsonder in het venster. Dit sluit het venster AFBEELDING BIJSNIJDEN en je bijgesneden afbeelding wordt nu weergegeven in de afbeeldingvoorbeeld aan de linkerkant van het venster.

4. Sla je wijzigingen op

Nu je klaar bent met het aanbrengen van je wijzigingen aan de informatiesheet, klik je op de blauwe knop WIJZIGINGEN OPSLAAN onderaan het venster. De wijzigingen die je aan de informatiesheet hebt aangebracht, zijn nu opgeslagen.

Klik op de knop WIJZIGINGEN OPSLAAN

De wijzigingen die je aan de informatiesheet hebt aangebracht, worden opgeslagen zolang ze in de PROGRAMMACONTENTKOLOM blijven staan. Zodra je het item uit de PROGRAMMACONTENTKOLOM verwijdert, gaan deze wijzigingen verloren.

Als je deze wijzigingen permanent wilt opslaan, kun je dit item toevoegen aan je database van aangepaste informatiesheets. Om dit te doen, klik je eenvoudigweg op de oranje knop AAN AANGEPASTE INFORMATIESHEETS TOEVOEGEN onderaan het venster. Deze informatiesheet, met alle wijzigingen die je hebt aangebracht, is nu toegevoegd aan je database van aangepaste informatiesheets.

Voeg je informatiesheet toe aan je aangepaste database

Klik op de juiste link hieronder voor meer informatie over het bewerken en verwijderen van aangepaste informatiesheets:

Een aangepaste informatiesheet bewerken
Een aangepaste informatiesheet verwijderen