Een Aangepaste Informatiesheet Bewerken

Hoe een aangepaste informatiesheet te bewerken

Je kunt de informatiesheets die je hebt gemaakt en opgeslagen in je database van aangepaste informatiesheets, aanpassen. Om een aangepaste informatiesheet te bewerken, log je in op The Rehab Lab en volg je deze eenvoudige stappen:

1. Log in op The Rehab Lab

Ga naar het inlogscherm van The Rehab Lab en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op het inlogscherm. Zodra je bent ingelogd, laadt The Rehab Lab het oefeningzoekscherm.

Klik nu op het tabblad INFORMATIEBLADEN bovenaan het scherm (tussen de tabbladen OEFENINGEN en PROGRAMMA'S). Dit zal het INFORMATIEBLADEN ZOEK scherm weergeven.

The Rehab Lab informatiesheet zoekscherm

2. Zoek de informatiesheet die je wilt bewerken

Om je aangepaste informatiesheets weer te geven, deselecteer je eerst het The Rehab Lab selectievakje (door erop te klikken zodat het groene vinkje in het vakje wordt verwijderd) in de SELECTEER DATABASE zoekopties, en selecteer vervolgens het MY CUSTOM INFORMATION SHEETS selectievakje (zodat het groene vinkje in het selectievakje wordt weergegeven).

Selecteer een database om te doorzoeken

Klik nu op de knop ZOEKEN (rechts van het titel tekstveld) om al je aangepaste informatiesheets weer te geven in de zoekresultatentabel. Scroll door je zoekresultaten om de informatiesheet te lokaliseren die je wilt aanpassen.

Je zoekresultaten worden weergegeven in de tabel

Opmerking: Als je wilt, kun je een of meerdere woorden invoeren in het titel tekstveld om je zoekopdracht te verfijnen. Om meer te leren over het zoeken naar informatiesheets, klik hier.

3. Bewerk je aangepaste informatiesheet

De meest rechter kolom van de zoekresultatentabel is de ACTIES kolom, die 4 knoppen bevat. Klik op de blauwe knop BEWERKEN (het 'potlood' pictogram).

De actiekoppen

Dit opent het venster INFORMATIESHEET BEWERKEN waar je de titel, ondertitel en alle vier tekstblokken naar wens kunt wijzigen.

Het venster Informatiesheet Bewerken

Je kunt ook de illustratie van de informatiesheet vervangen door je eigen afbeelding. Om dit te doen, klik je op de blauwe knop NIEUWE AFBEELDING UPLOADEN onder de afbeeldingvoorbeeld aan de linkerkant van het venster.

Klik op de knop Nieuwe Afbeelding Uploaden

Dit opent het bestandsbrowservenster van je computer waar je de afbeelding kunt zoeken en selecteren die je wilt uploaden om de huidige illustratie van de informatiesheet te vervangen.

Opmerking: Als je een iPad gebruikt, zal het klikken op de knop NIEUWE AFBEELDING UPLOADEN je vragen om een foto te maken met de camera van je iPad, een afbeelding te selecteren uit je filmrol/fotobibliotheek of een afbeelding te uploaden vanuit iCloud Drive.

iPad: upload nieuwe afbeelding prompt

Zodra je de afbeelding hebt geselecteerd (of een foto hebt gemaakt), verschijnt het venster AFBEELDING BIJSNIJDEN. Je kunt dit venster gebruiken om de afbeelding bij te snijden naar de juiste grootte voor je informatiesheet.

Het venster Afbeelding Bijsnijden

Je afbeelding wordt bijgesneden tot het gebied dat wordt weergegeven binnen de blauwe rechthoek: het bijsnijgebied. Gebruik de plus (+) en min (-) knoppen onder de afbeeldingvoorbeeld om in of uit te zoomen. Je kunt ook het muiswiel of de schermknijpfunctie op een iPad gebruiken om in of uit te zoomen.

Gebruik de + en - knoppen om in en uit te zoomen

Gebruik de kleine blauwe vierkanten in elke hoek en aan elke zijde van het bijsnijgebied om de grootte te vergroten of te verkleinen. Je kunt het bijsnijgebied ook door het venster slepen. Het vervaagde deel van de afbeelding buiten het bijsnijgebied wordt uit de afbeelding bijgesneden.

Sleep de blauwe bijsnijvierkanten

Als je tevreden bent met het bijsnijden van je afbeelding, klik je op de blauwe knop AFBEELDING BIJSNIJDEN rechtsonder in het venster.

Klik op de knop Afbeelding Bijsnijden

Dit sluit het venster AFBEELDING BIJSNIJDEN en je bijgesneden afbeelding wordt nu weergegeven in de afbeeldingvoorbeeld aan de linkerkant van het venster.

4. Sla je wijzigingen op

Nu je klaar bent met het aanbrengen van je wijzigingen aan je aangepaste informatiesheet, klik je op de blauwe knop WIJZIGINGEN OPSLAAN onderaan het venster. De wijzigingen die je aan je aangepaste informatiesheet hebt aangebracht, zijn nu opgeslagen.

Klik op de knop Wijzigingen Opslaan

Klik op de juiste link hieronder voor meer informatie over het zoeken, bewerken en verwijderen van aangepaste informatiesheets:

Informatiesheets zoeken
Een aangepaste informatiesheet maken
Een aangepaste informatiesheet verwijderen